Een geweldig Dam tot Dam weekend!

Ondanks de code rood stormen van afgelopen week was het zaterdagavond 16 september in Zaandam droog en perfect hardloop weer.
Met zo’n 40 man & vrouw sterk verscheen Hart4Onderzoek aan de start van de Dam by Night loop. De snelste loper liep de Engelse 5 mile van zo’n 8 km in 28:06!!
Naast artsen, onderzoekers en medewerkers van VUmc fysiologie en het AMC Hartcentrum liepen er ook twee hartpatiënten mee waaronder Brenda Alsemgeest, medeoprichtster van Hart4Onderzoek en wegens haar Wolff-Parkinson-White Syndrome en sick sinus, pacemaker dragend. Ook de hartpatiënten hebben de run uitgelopen in een mooie tijd van 55 minuten respectievelijk 1 uur. Wat een toppers en wat een doorzettingsvermogen!

Zondag was het tijd voor de deelname aan de Dam tot Dam fietsclassic. Een klein maar mooi team van zes reed de tour met in dit team zelfs drie hartpatiënten. Ook Dayenne Zwaagman, Fontan patiënt en wielrenliefhebster, reed de prachtige tocht van Amsterdam naar Zaandam en weer terug. Ook nu was het stralend weer en scheen de zon hoog aan de hemel. Na twee uur rijden door mooie stad en natuur heeft ook dit team de finish ongeschonden gehaald.

Hart4Onderzoek is ontzettend blij en trots om te melden dat er tijdens dit weekend door alle gulle gevers in totaal een bedrag van € 3.040,00 is gedoneerd. Hoe fantastisch is het om al bij een eerste event zoveel geld op te halen, wat we natuurlijk gaan doneren aan cardiovasculair wetenschappelijk onderzoek!

Tot slot is het natuurlijk niet onbelangrijk om iedereen te bedanken die dit succesvolle weekend mede mogelijk gemaakt hebben. Want zowel de inschrijving als de prachtige shirts zijn uiteraard ook betaald uit sponsorgelden.

Jolanda van der Velden van de fysiologie van het VUmc, Arthur Wilde van het Hartcentrum van het AMC, het dr. C.J. Vaillant Fonds (LVC), De Best en Partners Gerechtsdeurwaarders & Incasso en Usana: namens het bestuur van Hart4Onderzoek: ENORM BEDANKT!!!

Volgend jaar hopen wij er zeker weer bij te zijn!

Namens Hart4Onderzoek,

Patricia Vlasman
Dayenne Zwaagman
Brenda Alsemgeest