Hoera!! De crowdfundingacties van zowel Paul Wijnker als Yolande Appelman & Ed Eringa zijn geslaagd!! Beiden hebben het target van 30.000 euro gehaald binnen de gestelde termijn. De Hartstichting verdubbelt het bedrag naar 60.000 euro!

Paul was de eerste van alle onderzoekers bij de crowdfundingsactie van de Hartstichting die het streefbedrag behaalde. Lees hier hoe hij het traject heeft ervaren:

“Geweldig, we hebben de €60.000 gehaald! En we zijn er zelfs voorbij gegaan. Dankzij alle gulle donaties aan de crowdfundingsactie van de Hartstichting kan mijn onderzoek naar erfelijke hartspierziekte doorgaan. Met speciale dank aan de kinderen en leraren van de basisschool Laurentius in Breda die met hun sponsorloop ruim € 17.000 hebben opgehaald. Daarnaast wil ik ook de Hartstichting bedanken voor de professionele ondersteuning. Het onderzoek zal binnen enkele maanden starten en richt zich op de ziekte genaamd ‘hypertrofische cardiomyopathie’ of HCM. Dit is een aandoening die kan leiden tot ernstige hartklachten en tot een hartstilstand, zelfs al op jonge leeftijd. Met een nieuwe techniek waarmee we in het lab 3-dimensionale menselijke stukjes hartspier kweken, ga ik onderzoeken of ik de impact van de genetische fouten kan herstellen die aan de basis liggen van deze ziekte. Ontzettend bedankt allemaal voor de steun! Crowdfunden voor een onderzoeksproject was voor mij een positieve en leerzame ervaring en ik kan het iedereen aanraden. Het heeft mij ook veel nieuwe contacten opgeleverd, zowel met bedrijven als met patiënten en andere donateurs. Nogmaals hartelijk dank!”

Vorige week schreef Ed Eringa nog een column over zijn onderzoek met Yolande Appelman. Zij waren na Paul de tweede groep die het streefbedrag binnenhaalden.

bron: VUmc Intranet